Ravintolat ja viihdepalvelut

Syöminen kuuluu oleellisena osana myös erilaisten riettaidenkin bakkanaalien tai juhlallisuuksien järjestämiseen. Siinä missä oopperakansa syö kakkupalat ja kuorrutetut torttunsa väliajalla, parin skumppalasin kylkiäisenä, uhreilukansa ehkä vaatii kokonaisia burgereita, spydäriannoksia ja aimo annoksen rautaa ja rokkaa kun peli on parhaimmillaan ja jännitys tiivistyy loppurutistukseen.

Militantit kansat tietävät että armejiakuntia pitää huoltaa. Tarvitaan ruokaa, lepoa ja huvittelua, että ihminen jaksaa taas tarpoa läpi kivisen ryteikön. Ei tarvitse välttämättä olla kyistä peltoa kyntämässä, kun vatsa alkaakin jo kurnia ja tarvitaan kipeästi lisää ravintoa vereen ja suolelle jotain eteepäin työnnettävää. Hyvin ravittu ihminen on onnellinen ihminen, mutta otapa pois ruoka ja johan alkaa yksilö kuin yksilö tuntea stressiä ja kiukkua.

Ruokailu rahapelien, kuten kasinopelien, yhteydessä on tarkkaa puuhaa, sillä liian raskaiden annoksien nautiskelu voi viedä kielen lisäksi mielen ja ajattelukyvyn, kun vatsa tekee työtä sulattaakseen valtavia pihvejä ja kalkkunaleikkeitä. Ranskalaisten perunoiden rasva kaipaa viinaa sulaakseen, ja pää voi mennä sekaisin jos pitäisi vielä keskittyä tärkeisiin harrastuksiinkin samalla.

Tapahtumien ja tilaisuuksien, puitteiden ja kulissien järjestäjien tuleekin suunnitella osana liiketoimintaansa erityisen tarkkaan sopivat ruokapalvelut. Herkkua ja karkkeja pitää olla tarjolla, muttei toki liiaksi, vaan juuri sopivassa määrin ja sopivan paksua, että varsinainen toiminta voi jatkua eikä tarpeettomasti keskeydy. Kuten Aasian suurkaupunkien, ja pienempienkin, kaduilla, on optimaalista jos ruoka liikkuu. Onhan länsimainen pukukansakin omaksunut vastaavat tavat kokoontua potentiaalisten liikekumppanien kanssa seurustelemaan. Tuoliton sali varustellaan pystypöydillä, joissa on hyvä hetken notkua, mutta jotka eivät Фуршетpalvele ylensyövien hedonistien tilantarpeita. Ruokaa tarjoillaan näissä tilaisuuksissa valikoiden ja pieninä erinä, sellaisille seurueilla jotka näyttävät kykenevän ja keskittyvän kyseessä olevan liiketoiminnan tukemiseen. Sellaista on ruuan liikkumisen soveltaminen länsimarkkinoilla.

Elokuvissakin syödään karkkia, popcornia ja muuta pientä suuhunpantaava, kun sali pimenee ja on aika keskittyä oleelliseen. Pienen naposteltavan käpelöiminen esityksen aikana tuo katsojalle kuin katsojalle mielenkiintoista tekemistä, samalla kun silmät tuijottaa ihmeellistä näkymää ja aivo ajattelee totisesti että mitä seuraavaksi, miksi näin ja mitä sitten. Ravintolabisnes on vaikea ja monivivahteinen ala!